Een lijf dat gespannen voelt, letterlijk geprikkeld of juist overprikkeld door spanning of stress. Voor je lichaam zorgen en het aandacht geven is wat het nodig heeft op zulke momenten. Ik bied verschillende massages aan die jou geven wat jij nodig hebt.

 

Ontspanningsmassage

Een massage waarin ik met zachte strijkingen het lichaam zal masseren. Het helpt bij het bestrijden van stress, vermoeidheid en slapeloosheid.  Het brengt ook  lichaam en geest tot rust.

Klachten behandeling massage

Deze massage heb ik zelf samengesteld en is een combi van een ontspanningsmassage, sport en bamboe roller massage. Het is een stevige massage waarin ik masseer in de diepere lagen van de spieren. Deze massage zorgt ervoor dat knopen minder worden en afvalstoffen worden verwijderd en bindweefsel losser wordt en spierpijn verminderd. Ook zorgt het voor een totale ontspanning van lichaam en geest. Bij deze massage behandel ik ook specifieke klachten en kan hier de nadruk op leggen. Zo zijn nek, schouder en rug veelgevraagde wensen. Hier kan ik dan net even wat langer masseren. 

 

Bindweefsel massage 

Tijdens deze massage wordt er gewerkt met technieken om het bindweefsel losser te maken. Hierop volgend worden de spieren opgewarmd en met stevige druk uit gemasseerd. Dit zorgt voor een betere doorbloeding waardoor afvalstoffen worden afgevoerd. Ook voor  sporters een heerlijke massage en een weldaad voor je spieren bij spierpijn of langdurige pijnklachten zoals rsi ,carpaal tunnel syndroom.

 

Reiki/klank reis

 

Reiki is een vorm van energieoverdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk- geestelijk- emotioneel en spiritueel niveau.

Je wordt je bewust van de blokkades die je onbewust hebt opgebouwd als zelfbescherming. Deze overbodige blokkades worden op een zachte manier losgemaakt en opgeruimd. Dit gebeurd door handoplegging waarbij energie vrijkomt die genezing en welzijn bevordert.

Reiki (Rei en Ki) is het Japanse woord voor universele levensenergie Het is een oude Japanse heelkunst. Reiki versterkt lichaam en geest, heft blokkades op, werkt ontgiftend, bevordert zelfgenezing, harmoniseert de chakra’s en herstelt het evenwicht bij stress en spanningen. Ook bij depressiviteit heeft regelmatig harmoniseren van de chakra’s een gunstige uitwerking.

 

 

Een reikibehandeling onderga je, net zoals een massage, op een behandeltafel. 

Je ontvangt de reiki energie via de handen van degene die je behandelt. Iedere positie wordt 3 minuten aangehouden en bij specifieke klachten kan dit langer zijn. 

Een basisbehandeling omvat handposities op het hoofd, de voorzijde van het lichaam tot aan de heupen en de rug. Afhankelijk van de klachten zijn aanpassingen hierop mogelijk. Als klachten van dien aard zijn dat een liggende behandeling niet mogelijk is, dan vormt een zittende behandeling een goed alternatief (ook wel de stoelbehandeling genoemd). Tijdens de behandeling worden kleren aangehouden, de energie stroomt hier gewoon doorheen.

Reiki doet wat voor jou het beste is en de energieën stromen daar naartoe waar ze nodig zijn. Het werkt ontspannend!

Ervaar zelf de krachtige werking van de Reiki energie.

 

Voet en been massage

Lang staan, lopen, zitten. Je benen hebben heel wat te dragen heel de dag. We vergeten vaak wat ze te verduren hebben heel de dag. Totdat je pijn ervaart of voelt dat ze vermoeid zijn. En koude voeten herken je ook vast wel. Of branderige onderbenen. Juist dan is het goed om even aandacht aan je voeten te geven. De voet en been massage geef ik 30 min. Dat betekend dat ik 15 min per been masseer. De voetmassage is geen voetreflexmassage. 

 

Zwangerschapsmassage

Je zwangerschap is een bijzonder moment in je leven. Je bloeit op, je huid straalt en je kunt niet wachten tot je jouw kleintje uiteindelijk zult ontmoeten. Maar ook gaat deze periode niet altijd over rozen. Een zwangerschap kan ook vervelende pijnen en klachten veroorzaken.  De zwangerschapsmassage helpt je fitter te voelen. Het verlicht hoofdpijn en misselijkheid en vermindert bekken, rug en schouderklachten, maar ook kuitkramp, vocht vasthouden en slecht slapen.

Na het eerste trimester kun je niet meer op je buik liggen, daarom lig je tijdens de massage meestal op je zij. Je wordt ondersteund met een (zwangerschaps) kussen, zodat je comfortabeler ligt.

 

 

 

 

 

 

 Absolute contra-indicaties:

 • koorts.
 • Infectieziekten - flinke verkoudheid, griep en keelontsteking.
 • Ziekten waarbij er sprake is van verhoogde stofwisseling.
 • Besmettelijke huidaandoeningen zoals schimmel infectie eczeem wat besmettelijk kan zijn.
 • Slechte algemene gezondheid
 • Extreme vermoeidheid.
 • Te veel pijn.
 • Kanker - tijdens de behandeling van chemo en bestraling.
 • Ernstige vaatziekten
 • Antibiotica - overleg met uw huisarts
 • Bloedverdunners - overleg met uw huisarts
 • Zwangerschap, in eerste 3 maanden zeker niet.
 • Hartafwijkingen
 • kapotte huid/open wond

 

Absolute plaatselijke contra indicaties:

 

 • wratten
 • Steenpuisten (zijn besmettelijk)
 • kneuzingen/blessures (lichaam heeft rust nodig)
 • fracturen
 • spataderen
 • koortslip (herpes)

Ga niet volledig uit van wat hier is beschreven, maar wel om rekening mee te houden. Als u denkt dat u wel gemasseerd kunt worden en er is iets op u van toepassing overleg dan even met uw huisarts.